O nama

Mlade katoličke obitelji ponekad osjećaju da se ne mogu uključiti u život Crkve na način na koji bi željele. No to ne znači da njihov duhovni život ne može unutar okrilja doma biti bogat i živ. Proizvodi obrta Magnificat namijenjeni su upravo poticanju produbljivanja vjere unutar vlastitog doma, kao i evangelizaciji bližnjih poklonom.

Proizvodi obrta obuhvaćaju čestitke za sakramente, rođendane, imendane i godišnjice, zatim natpisi u okviru u raznim veličinama, te narukvice s medaljonom. Posebnost svih proizvoda je kaligrafski način pisanja teksta te moderan i nenametljiv dizajn koji prikazuje simboliku napisanog na primjeren i dostojanstven način. Izradu našeg dizajna prati i molitva za nadahnuća Duha Svetoga.

Osim toga, Magnificat je zamišljen kao apostolat koji će ohrabrivati mlade obitelji tekstovima i ostalim poticajnim sadržajima, kako bi iz dana u dan stavljali Krista u središte svoga života, te bili u svijetu, ali ne od svijeta. Vjerujemo da je mlade obitelji potrebno što više osnaživati i učvršćivati u vjeri posebno dok su djeca vrlo mala i dok se susreću sa specifičnim teškoćama koje suvremeni način života donosi. Vjerujemo da upravo mlade obitelji svojim jedinstvenim stilom života mogu biti jedno osvježenje u evangelizaciji.

Zašto naziv Magnificat? Magnificat na latinskom jeziku znači Veliča, a odnosi se na hvalospjev trudne Blažene Djevice Marije prilikom posjeta svetoj Elizabeti (Lk 1, 46-55). Želimo da Božja riječ dođe u Vaše srce i tamo zaživi te tako možete s Majkom Marijom veličati Gospodina. Naš logo predstavlja upravo blagoslovljenu Blaženu Djevicu Mariju te nam je podsjetnik kako svojim radom želimo što više proslavljati Gospodina. Stoga svakoga dana za sve svoje klijente molimo Veliča i zazivamo Božji blagoslov na njihove živote.

Upoznajte naš tim

MAGDALENA PLEŠE

Ime mi je Magdalena i pronalazim se u mnogim životnim ulogama (supruge, majke, učiteljice, prijateljice…) te imam različite interese. No prije svega sam Očeva ljubljena kći. Upravo ta spoznaja prožima sve ostale dijelove moga života. Moj put dubljeg upoznavanja katoličke vjere počinje prije devet godina, a i dalje vrlo intenzivno traje pod vodstvom Majke Marije, iako mi se čini kao da stalno na početku.

Kaligrafijom sam se počela baviti kao jednom vrstom opuštanja od svakodnevnog stresa, a onda je mužu i meni palo na pamet da bismo taj hobi mogli iskoristiti kako bismo svojim bližnjama darovali nešto originalno i drugačije. Tako je nastala ideja o obrtu, koji bi bio dio jednog većeg projekta nove evangelizacije obitelji.

Evangelizacija me privukla već na početku povratka vjeri. Tako na svom instagram profilu @mamaplese pod geslom “Sve na veću slavu Božju” svakodnevno dijelim kako mlada žena može njegovati vjeru kroz male i jednostavne poticaje, s naglaskom na organizaciji dana oko molitve, razmatranju Svetog pisma, molitvi krunice i klanjanju pred Presvetim. Na istoimenom blogu pišem o življenju vjere u braku i majčinstvu, kao što i povremeno pišem svjedočanstva za kršćanski portal i časopis nove evangelizacije Book. Također s još nekoliko majki vodim i instagram profil @_mama_moli na kojemu osim poticaja zajedno molimo krunicu preko live prijenosa.

JAKOV PLEŠE

Zovem se Jakov. Potječem iz obitelji u kojoj su roditelji praktično živjeli vjeru i stavljali naglasak na svakodnevno opraštanje i zajedničku obiteljsku molitvu. Kao sedmo i posljednje dijete u obitelji mnogo sam plodova primio od takvog načina obiteljskog života, te sam osjećao radost i ljepotu kršćanstva.

Svoju odluku za Isusa Krista kao i produbljivanje vlastite vjere iskusio sam u 24. godini života. Tada sam se u ignacijskim duhovnim vježbama uvjerio da za življenje vjere nije dovoljna tradicija nego iskustvo živoga Boga i Njegove ljubavi.

Radeći u obiteljskoj firmi Ple-mir, koja je snimala i objavljivala predavanja, emisije te evangelizacijske i hagioterapijske studije profesora Tomislava Ivančića stekao sam vještine na informatičkom području te se u meni razvila ljubav prema evangelizaciji putem novih medija. Sve više vidim da svoje talente i hobije želim koristiti na Božju slavu. Nakon sklapanja sakramenta braka rasla je u meni želja za djelovanjem na tom području. No tek rođenjem našeg prvog djeteta upustili smo se zajedno u evangelizaciju mladih obitelji putem instagrama. Iako se kao suprug i otac još uvijek formiram i učim, te sam svjestan da ću čitavog života ostati grešan čovjek potreban Božjeg milosrđa, vjerujem da mladima koji osjećaju poziv na brak kao i mladim obiteljima moje iskustvo može biti zanimljivo, a nadam se i korisno.